• Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • +26 920 800
facebook

A Pipacs Galéria Telkiben, a Pipacs u. 8 sz. alatt található. Tulajdonosa: Márton Ildikó festőművész

 

A Pipacs Galéria 2006. november 11-e óta várja a művészetkedvelő látogatókat és a kiállítani vágyó művészeket.

2008 óta aktívan bekapcsolódott a település életébe, évente 2-3 kiállítás nyílik ebben a kicsi, de annál barátságosabb befogadó galériában. Ekkortól kezdve a Pipacs Galéria ad helyet a Festészet Napja alkalmából rendezett kiállításnak, és a Telki Fesztivál 0. napján is nyílik itt tavaszi tárlat.

Míg korábban egyéni kiállításokat láthattak itt az érdeklődők, napjainkban inkább a csoportos kiállítások jellemzőek. Nem csak a Telkiben élő képzőművészek mutatkoznak be egy-egy tárlat alkalmával, hanem örömmel jönnek művészek az ország minden pontjáról.

Annak ellenére, hogy sokan ennyi év elteltével is felkapják a fejüket a galéria nevének hallatán, mert ismeretlenül cseng a fülükben a név (ugyanis Telki talán kevésbé frekventált részén - a Pipacsvirág Magyar - Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola melletti kis utcácskában - fekszik), kiállításról kiállításra egyre több látogatót köszönthetnek itt a szervezők.

2011. óta szoros együttműködésben dolgozik az Általános Iskolával. Az iskola tanulói rendszeresen fellépnek a galéria megnyitóin. Tavaly hagyományteremtő céllal a Galéria és Telki Község Önkormányzata jótékonysági árveréssel összekötött kiállítást szervezett az iskola tanulói javára.

A kiállítások szervezésében Zimonyi Adrienne kulturális menedzser, kiállításszervező 2008 óta segíti a Galéria munkáját.