• Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • +26 920 800
facebook

A Telki Nőikar 2003 decemberében alakult néhány lelkes, zenét szerető és énekelni vágyó édesanyából. Az évek során a környező településekről is többen csatlakoztak, létszámunk pedig 20-25 főre emelkedett. A kórustagok közül többen tanultak valamilyen hangszeren vagy évekig énekeltek más kórusban. Az együttes megalakulása óta eltelt időben mintegy 150 darabból álló repertoárt alakítottunk ki, mely a reneszánsz daraboktól a kortárs zeneszerzők művein át számos stílust felölel, egyházi és világi témában egyaránt. Törekszünk mind az acapella, mind pedig a hangszeres kísérettel megszólaló kompozíciókat eredeti nyelven előadni.

Rendszeresen fellépünk községünkben, a környező települések rendezvényein, jótékonysági koncerteken. Többször jártunk Ausztriában nemzetközi kórustalálkozókon, valamint cserekapcsolatot alakítottunk ki a Szegedi Ifjú Zenebarátok Kórusával és a belga Odace Énekegyüttessel.

A kórus életének egy mozgalmas és eredményes korszaka zárult le 2009 őszén, megalakulásunktól ezen időpontig Somfai Katalin vezette a kórust.

2009 október közepétől Szijártó Tímea vezényli a Telki Nőikart.

1999-ben végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem középiskolai ének-zenetanár, karvezető szakán, majd férjével három évet töltött az Amerikai Egyesült Államokban. Itt gyermekfelügyelet mellett kórus konzultánsként dolgozott a Metropolitan Opera Guild-nek, valamint többször is tanított karvezetést és szolfézst a bostoni New England Conservatory-ban a Kodály Nyári Szeminárium keretein belül. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem anglisztika szakán 2011-ben szerzett diplomát. Jelenleg három gyermekét neveli Budapesten, közben angolt és éneket tanít egy általános iskolában. Hobbija a kamarazenélés (a Castello vonósnégyes brácsistája).

Az új karmester a kórus élén 2009 decemberében a felújított telki Pajta átadásán egy adventi műsorral mutatkozott be Telki lakossága előtt.

Az azóta eltelt időszakban számos koncertprogramot alakítottunk rendszeres eseménnyé: a húsvéthoz kapcsolódó ünnepi koncertet a Budajenői Plébániatemplomban rendezzük, ahol egy-egy vendégkórussal, zenekarral együtt lépünk fel. A májusi Telki Fesztiválnak is minden évben szereplői vagyunk. Az adventi jótékonysági koncertünk szintén elmaradhatatlan.

Nagyon szeretünk együtt énekelni, a szerda estéinket egy vidám társaságban dalolással tölteni.