• Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • +26 920 800
facebook

Jelentkezzen szavazatszámlálónak!

Felhívás Szavazatszámláló Bizottsági tagok jelentkezésére

A választások lebonyolításában nagy szerepet töltenek be a helyi választási bizottságok, amelyeknek elsődleges feladata, a választások tisztaságának, törvényességének biztosítása, a pártatlanság érvényesítése, valamint a választási eredmény megállapítása.

A jelenleg működő szavazatszámláló bizottságok megbízatása lejár, így az országgyűlési képviselők választását megelőzően a helyi képviselő-testületnek a következő ciklusra meg kell választani a szavazatszámláló bizottságok tagjait, póttagjait.

Amennyiben Ön szeretne aktívan részt venni a választások lebonyolításában és megfelel a jogszabályi előírásoknak, kérem jelentkezzen szavazatszámláló bizottsági tagnak.

A szavazatszámláló bizottságnak az a Telki állandó lakóhellyel rendelkező, nagykorú magyar állampolgár lehet a tagja, aki szerepel a központi névjegyzékben és nem áll fenn vele szemben a választási eljárásról szóló törvényben meghatározott összeférhetetlenségi ok.

(A választási bizottságnak nem lehet választott tagja: a képviselő, az alpolgármester, a jegyző, másik választási bizottság tagja, a választási iroda tagja, a Magyar Honvédséggel szolgálati jogviszonyban álló személy, a jelölt, a párt tagja, a választókerületben jelöltet állító jelölő szervezet tagja, a választókerületben induló jelölt hozzátartozója, a központi államigazgatási szervekről, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló törvény szerinti központi államigazgatási szervvel vagy a választási bizottság illetékességi területén hatáskörrel rendelkező egyéb közigazgatási szervvel kormányzati szolgálati, állami szolgálati, szolgálati, vagy más, munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló személy a közalkalmazott kivételével, az állami vezető.)

Szavazatszámláló bizottsági tagnak a Helyi Választási Iroda vezetőjénél lehet jelentkezni személyesen vagy telefonon a 06-26-920-801-es telefonszámon.

A bizottsági tagoknak esküt/fogadalmat kell tenniük, majd oktatáson részt venni, és a szavazás napján a szavazás teljes időtartama alatt a szavazókörben munkát végezni, amelyért jogszabályban meghatározott mértékű tiszteletdíjban részesülnek és a szavazás napját követő napon mentesülnek a munkavégzés alól.

Kérem a Tisztelt Választópolgárokat, hogy jelentkezésükkel segítsék a választások sikeres lebonyolítását!

dr. Lack Mónika
a Helyi Választási Iroda vezetője