• Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • +26 920 800
facebook

Madarakra lövöldöztek

Nemrégiben sokak felháborodására ismeretlen tettesek Telkiben, belterületen, egy lakatlan ház udvaránál madarakra lövöldöztek, feltehetően légfegyverrel.

Az esetet a környéken lakók jelezték a körzeti megbízott felé, akinek intézkedése nyomán szabálysértési eljárás keretében vizsgálják az esetet, az elkövetők kilétét. Amennyiben felkutatásuk sikeres lesz, komoly bírságra számíthatnak.

A 253/2004. Kormányrendelet foglalkozik a fegyverek és lőszerek használatával. A 39. szakasz 4. pontja világosan kimondja, hogy „a kizárólag 7,5 joule vagy annál kisebb csőtorkolati energiájú tűzfegyver, festéklövő fegyver, légfegyver lőtéren (pincelőtéren, szobai lőtéren), céllövöldében, bekerített magánterületen, a fegyver használatára vonatkozó biztonsági előírások betartása mellett, kizárólag sportlövészetre vagy céllövészetre használható.”

Az, hogy Telkiben élő állatokra - madarakra - lövöldöztek, joggal háborította fel a közvéleményt. Az eset nem csak, hogy szabályt sért, veszélyes is, hiszen lakott területen belül történt. Ezek mellett a madarak életére törni átlépi a józanész és erkölcs határait. Amennyiben védett állat – esetünkben madár – az áldozat, természetkárosításért is felelnie kell a tettesnek, és természetvédelmi bírság kiszabására számíthat.

Ha bárki a környékén hasonlót tapasztal, hívja azonnal a rendőrséget (107, 112), vagy a körzeti megbízottunkat (Czelvikker Máté, 06-70-6037-594)!

szb

(Képünk illusztráció) 

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.
További információ Elfogadom!