Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

KoKuKK Egyesület

 
A Kodolányi János Kulturális és Környezetvédő Közhasznú Egyesület
 (másként a KoKuKK Egyesület)

A telki székhelyű Kodolányi János Kulturális és Környezetvédő Közhasznú Egyesület (KoKuKK) 2003-ban alakult. Névadója Telki híres szülötte, Kodolányi János író, akinek emlékét az egyesület a névválasztással is igyekszik ápolni.

A Kokukk tagjai telki lakosok, akik úgy érezték, sok olyan kisebb-nagyobb elképzelésük van, amelyek közös megvalósításával gazdagítani tudnák a települést. A furcsa párosítást (kulturális és környezetvédő) pedig az indokolta, hogy a szervezők egykor vélelmezték: egy ekkora településen nem biztos, hogy akad két külön egyesületre való aktív tagság.

Az elmúlt évek sokszínű munkájáról, eredményeiről a www.kokukk.hu honlapon, illetve a facebookon keresztül, valamint természetesen a Telki Napló hasábjain értesülhetett a faluközösség. Aki átsétál a falun, sok helyen láthatja a kezük nyomát: a közösségi ház Kodolányi Jánosról szóló vitrin-kiállításán, számos útszéli fasoron, az Öreg Tölgy Erdei Tanösvényen, pihenőpadokon, az óvoda mályvacserje-sövényén vagy a szombati termelői piacon.

Az egyesület mindig fontosnak tartotta, hogy programjaival, akcióival a faluközösség épülését is szolgálja. Tevékenysége során rendszeresen együttműködik a települési önkormányzattal, az általános iskolával és az óvodával. Rendezvényeit, működését az évek során számos helyi vállalkozás is támogatta a legkülönfélébb természetbeni hozzájárulásokkal. Az egyesület jó kapcsolatokat ápol a Kodolányi-családdal, a többi helyi civil szervezettel, együttműködik a Petőfi Irodalmi Múzeummal és több zsámbéki-medencei civil szervezettel is.

Adószámunk: 18701490 - 1 - 13


Ön is csatlakozhat!

Fennállásunk két évtizede alatt azt tapasztaltuk, hogy az egyesület folyamatos megújulásához nagy segítséget jelentett új tagok megjelenése, akik friss szempontokat, tudásokat, ötleteket, új lendületet hoztak a társaságba. Ezért bátorítunk mindenkit, hogy ha szívesen tartozna egy ilyen közösséghez, szólítson meg egy ismerős egyesületi tagot vagy érdeklődjön a kokukk@kokukk.hu emailcímen. Körülnéz nálunk, és ha megtetszik, amit csinálunk, több-kevesebb időre csatlakozik.

Aki pedig úgy érzi, hogy a saját idejéből most nem futja az aktív részvételre, az az SZJA 1%-ának felajánlásával támogathatja az egyesület programjait.

Kokukk Egyesület
www.kokukk.hu

Fel