Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Műfüves pálya

mufuves_focipalya

2007. november 10-én került átadásra Telkiben az iskola közelében, a Muskátli parkban a műfüves focipálya, amely széles körű helyi összefogás segítségével valósult meg. A beruházáshoz 5 millió forinttal járult hozzá Telki Község Önkormányzata, 1,5 millió forinttal a Budajenői Önkormányzat, a teljes összeg több mint felét pedig a helyi vállalkozók és a lakosság adta össze kiépítéséhez az Óvoda, Iskola Telkiben - Út Európába Alapítványon (ma Óvoda-Iskola Telkiben Alapítvány) keresztül. A gyűjtés során 5 ezer és 500 ezer forint között mindenki annyit adott, amennyit megtehetett. (A támogatók listája megtalálható egy gyönyörű emléktáblán a pálya bejáratánál.) A kivitelezésben nagy segítséget nyújtott Szűcs János építőanyag kereskedő és Hambuch Norbert, akik az alépítményi munkáknál tevékenykedtek, a pálya világítását az akkori önkormányzati minisztérium pályázati forrásából tudtuk megvalósítani.

A pálya 22x42 méteres, borítása speciális műfű, melynek óriási előnye, hogy esős időben is lehetőség nyílik a sportolásra. A pályát hétköznaponként délelőtt az iskola használhatja, délutánonként szervezett keretek között a Telki SE Focisuli növendékei, esténként a helyi lakosság és a helyi egyesületek, csapatok rendelkezésére áll. Hétköznap a kora délutáni és a kora esti időpontokban, hétvégén a nap nagy részében van lehetőség teljesen szabadon játszani a telki gyerekeknek és felnőtteknek.

A focipálya használati rendje elérhető ITT>>

Házirend>>

A műfüves pályára kizárólag tiszta, a helyszínen cserélt, műfűre alkalmas cipőben lehet rámenni, vagyis a hagyományos kemény stoplis cipőben az állagmegóvás érdekében tilos a pályán játszani. Természetesen a szemetet maga után mindenkinek össze kell szednie. A kaput éjjelre bezárják. A használattal kapcsolatos szabályok a pálya bejáratánál láthatók.

Fel