Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Pipacs Galéria


A Pipacs Galéria Telkiben, a Pipacs utca 8. címen található. Tulajdonosa Márton Ildikó festőművész. 2006 óta várja a művészetkedvelő látogatókat és a kiállítani vágyó művészeket.

 

2008 óta aktívan bekapcsolódott a település életébe, évente 2-3 kiállítás nyílik ebben a kicsi, de annál barátságosabb befogadó galériában.

A kiállításokon nem csak a Telkiben élő képzőművészek mutatkoznak be, örömmel jönnek művészek az ország minden pontjáról. A galéria látogatói közül is egyre többen kedvet kapnak az alkotáshoz, ezáltal színesedik Telki művészeti élete.

Annak ellenére, hogy sokan ennyi év elteltével is felkapják a fejüket a galéria nevének hallatán, mert ismeretlenül cseng a fülükben a név (ugyanis Telki talán kevésbé frekventált részén, a Pipacsvirág Magyar - Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola melletti kis utcácskában található), egyre több látogatót köszönthetnek itt. A galéria rendszerint teltházzal működik a kiállítások idején.

2011 óta szoros együttműködésben dolgoznak a Pipacsvirág iskolával. Az intézmény tanulói rendszeresen fellépnek a megnyitókon.

A galéria a jövőben is szeretettel várja látogatóit a kiállításokon!

Fel