Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Fokozott óvatossággal látogassuk a környékbeli erdőket! - frissítve 02.11.

onos_eso

Frissítés 02.11., 12:00:

A Pilisi Parkerdő Zrt. felhívja rá a figyelmet, hogy az elmúlt napokban tapasztalható időjárás elsősorban a Parkerdő 250 méter felett húzódó részein kritikus helyzetet idézett elő.

A hóval vegyes ónos eső miatt jégpáncél képződött a fák ágain, amelyek a súlytöbblet és a nagy erejű széllökések hatására letörnek. A hét eleji esőzések során felázott talaj a betörő fagy hatására szintén jégpáncéllá alakult, így az erdei- és turista utak rendkívül csúszósak. A felázott talaj, a fákra rakódott jégpáncél és a széllökések következtében sok helyütt gyökerestől fordulnak ki a fák.

A Pilisi Parkerdő ezért arra kéri a természetjárókat, hogy egyelőre ne induljanak a balesetveszélyessé vált erdőkbe!

Előzmény:

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az ónos eső veszélye miatt február 10-re elsőfokú figyelmeztetést adott ki Budapestre és Pest megyére.

A Telki Önkormányzat ezért arra kéri a lakosokat, hogy fokozott óvatossággal látogassák a környékbeli erdőket, mivel az esetlegesen kialakuló jégréteg miatt ágak szakadhatnak le, fák dőlhetnek ki.

Kapcsolódó hír, hogy tegnap este óta az ónos eső, majd a havazás következtében képződött vastag jégréteg miatt veszélyessé vált az ott-tartózkodás a Normafa és a János-hegy térségében, ahol emiatt erdőlátogatási tilalmat rendelt el a XII. kerületi önkormányzat.

(Képünk illusztráció.)

Fel