Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Adóhátralékok behajtása!

09_29_04_ado2

Tisztelt Adózók!

Felkérjük azon adózókat, akik 2024. szeptember 15-ig nem teljesítették tárgyévi adófizetési kötelezettségüket, haladéktalanul, de legkésőbb 2024. október 31-ig tegyenek ennek eleget!

Az adózók az adószámla egyenlegük összegét a nap 24 órájában jogosultak lekérdezni, így ellenőrizhetik esedékes tartozásukat vagy túlfizetésüket. Az adószámla egyenleg elérhető az Elektronikus Önkormányzati Portálra belépve (ITT>>), az „adószámla kivonat” címen.

Az adóbefizetési határidőt elmulasztó adózók adóhátralékainak összegéről a Polgármesteri Hivatal telefonon vagy emailben nem adhat tájékoztatást.

Tájékoztatjuk az adózókat, hogy amennyiben október 31. napjáig nem teljesítik az esedékes befizetési kötelezettségüket, a Polgármesteri Hivatal haladéktalanul intézkedik az adóhátralék behajtása érdekében a végrehajtási eljárás megindításáról.

Az adóhatóság által eszközölhető végrehajtási cselekmények:

  • A bankszámlával rendelkező adózok esetén – amennyiben a tartozás összegére, illetve az adózó bankszámláiról rendelkezésre álló információra figyelemmel a tartozás valószínűsíthetően a pénzügyi intézmény által kezelt összegre vezetett végrehajtással is behajtható – a végrehajtást hatósági átutalási megbízással eszközöli a helyi adóhatóság.
  • Munkabér letiltás esetén a helyi adóhatóság az adós munkáltatóját hívja fel a hátralékos összegnek az adós munkabéréből történő letiltására.
  • Amennyiben a fenti végrehajtási cselekmények nem, vagy csak indokolatlanul hosszú idővel vezetnek eredményre, az adóhatóság ingó, illetve ingatlan végrehajtást kezdeményez.
  • Vállalkozások esetében az adóhatóság felszámolási eljárást indíthat.

Kérjük az adózókat a hátralékos adótartozások haladéktalan rendezésére, hogy elkerülhető legyen a végrehajtási eljárás megindítása!

 dr. Lack Mónika
jegyző

Fel