Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Felavatták Csergezán Pál emléktábláját

csergezan_emlektabla_atado4

Csergezán Pál tiszteletére, közadakozásból emléktáblát helyeztek el a telki Kodolányi János Közösségi Ház és Könyvtár falán.

Az emléktábla állítás javaslatát Deltai Károly polgármester fogalmazta meg évekkel korábban, és az emlékezetes Csergezán-emlékkiállítás után többen támogatóan csatlakoztak a javaslathoz.

A Szabó Márton telki grafikusművész által tervezett emléktáblát a híres illusztrátor, festőművész születésének 100. évfordulóján, a művész születésnapján leplezték le. A 2024. június 6-án tartott avatón beszédet mondott Deltai Károly, majd Koltai Piroska alpolgármesterrel közösen leleplezték a táblát, amelyet ezt követően meg is koszorúztak.

Az emléktábla állítását és a Csergezán emlékezet ügyét támogatták: Gallery of the Nature alapítvány, Paller Attila, Pilisi Parkerdő Zrt., Kalmár Nagy László, Telki Község Önkormányzat, Szabó Márton, Hoós Péter, Koltai Piroska és még sokan mások. Köszönet érte!

A Gallery of the Nature alapítvány két szép Csergezán albummal lepte meg a könyvtárat, Deltai Károly pedig saját kollekciójából újabb két Csergezán grafikát ajándékozott a közösségi ház gyűjteményének - ezek a házban megtekinthetők.

Az eseményen sokakkal egyetemben jelen volt Dr. Major Miklós járási hivatalvezető is.

csergezan_emlektabla_atado2

csergezan_emlektabla_atado5

csergezan_emlektabla_atado7

csergezan_emlektabla_atado8

Fel