Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Partnerségi egyeztetés a HÉSZ módosítása kapcsán

pmh_2024

Hirdetmény a Helyi Építési Szabályzat módosítás tervezetének partnerségi egyeztetéséről, véleményezéséről

Telki község Önkormányzat Képviselő-testülete 89/2022. (VI. 28.) számú önkormányzati határozatában döntött a hatályos Helyi Építési Szabályzat (HÉSZ) részleges felülvizsgálatáról és módosításáról.

A feladatmeghatározás alapján, több részterületre kiterjedően, változtatási tilalom elrendelése mellett - 9/2022. (VI. 29.) számú önkormányzati rendelet - megkezdődött a tervezési folyamat.

Ezt követően a tervezési feladat kibővült az Lke-K2 jelű építési övezet előírásainak – elsősorban az elhelyezhető rendeltetési egységek számának, valamint a telken belüli gépjárműelhelyezés szabályainak –, továbbá a Berkenye utca és az arról nyíló közterületek parkolási helyzetének a felülvizsgálatával.

A kibővített feladatmeghatározás keretében történő felülvizsgálat és módosítás célja a Telki belterület északi részén kijelölt Lke-K2 jelű építési övezet előírásainak felülvizsgálata annak érdekében, hogy – elsődlegesen a zsákutcáról nyíló – még beépítetlen ingatlanokon (kiemelten a hrsz.: 761/67 és 761/68 telkeken) az elhelyezhető rendeltetési egységek száma és ezáltal a gépjárművek elhelyezése ne okozzon forgalmi problémát a közterületen.

Jelen eljárás keretében Telki Község Önkormányzata a Telki Helyi Építési Szabályzatáról és Szabályozási Tervéről szóló 15/2016. (XII.13.) számú önkormányzati rendeletét az Lke-K2 jelű építési övezetre vonatkozó előírásai – elsősorban az elhelyezhető rendeltetési egységek száma, valamint a telken belüli gépjárműelhelyezés szabályai –, továbbá a Berkenye utca és az arról nyíló közterületek parkolási helyzetére vonatkozóan vizsgálja felül.

A HÉSZ módosítás véleményezése a településrendezési tervek és településkép-védelmi eszközök egyeztetésének és elfogadásának szabályairól szóló 419/2021. (VII.15.) számú kormányrendelet 68.§-a szerinti egyszerűsített eljárás keretében történik.

A HÉSZ módosításának véleményezése, a "Partnerségi egyeztetésre és környezeti vizsgálat” című anyag a partnerségi egyeztetés helyi szabályairól szóló 10/2017. (V.02.) számú önkormányzati rendeletnek megfelelően a nyilvánosság biztosításával és széleskörű társadalmi bevonással történik, amelynek keretében a tervezet ismertetése céljából az önkormányzat lakossági fórumot tart 2024. október 9-én (szerdán) 18 órakor a Kodolányi János Közösségi Ház és Könyvtár nagytermében.

A tervdokumentáció véleményezésével kapcsolatban észrevételt, véleményt az alábbi partnerek tehetnek:

  1. a) Telki közigazgatási területén élő állandó lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező természetes személyek,
  2. b) Telki közigazgatási területén az adott településfejlesztéssel és településrendezéssel összefüggésbe hozható és ott székhellyel, telephellyel rendelkező gazdálkodó szervezetek,
  3. c) Telki közigazgatási területén székhellyel rendelkező, működő civil szervezetek, érdekképviseleti szervezetek,
  4. d) az önkormányzat közigazgatási területén működő egyházak.

A Helyi Építési Szabályzat módosításának tervezete véleményezésre letölthető INNEN, vagy megtekinthető ügyfélfogadási időben a Telki Polgármesteri Hivatal titkárságán.

A partnerségi véleménynyilvánítás határideje: 2024. október 9. - 2024. október 17.

Javaslatot, észrevételt tenni, illetve véleményt nyilvánítani a megadott véleményezési határidőben, kizárólag a véleményezési tervdokumentációval kapcsolatban a polgármesterhez címzett, a főépítésznek írásban megküldött, szövegszerű, indoklással ellátott véleményben lehet elektronikus úton (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) vagy postai úton a Telki Polgármesteri Hivatal részére címezve (2089 Telki, Petőfi u. 1.).

Telki, 2024. szeptember 30.

Deltai Károly
polgármester

Fel