Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Óvatosabb léptekkel az erdőben

Az erdők látogatása a 2020. április 1-én hatályos kijárási korlátozás értelmében nem tiltott. A turistautak, a parkerdők, az erdei tanösvények – amíg Magyarország Kormánya másként nem rendelkezik – továbbra is látogathatóak. A 2020. március 28. és április 11. közötti időszakra érvényes rendelet értelmében kirándulni egyedül vagy ugyanazon háztartásban élőkkel közösen, másoktól legalább másfél méter távolságot tartva lehet - hívta fel a figyelmet a Pilisi Parkerdő.

Azonban kormányzati szinten is kiemelt kérés, hogy aki csak teheti, maradjon otthon! Ha valaki mégis kimegy a szabadba, a járványügyi intézkedések egyik leginkább hangsúlyozott pontja, hogy kerülje a csoportosulást, ami az erdőben, a kirándulások alkalmával is érvényes! Javasolt, hogy a jelen időszakban kerüljék el a turisztikailag frekventált kirándulóhelyeket! Célszerű most olyan helyen túrázni, ahová eddig esetleg nem jutottak el.

Az erdőgazdaságok felhívják továbbá a kirándulók figyelmét, hogy mindenkinek saját felelőssége, hogy indulás előtt alaposan tájékozódjon, és a járványügyi előírásokat betartsa. (A járványügyi aktualitásokról hiteles információk ide kattintva érhetők el>>)

A teljes cikket itt lehet elolvasni>>


Friss helyi hírek a koronavírus járvánnyal kapcsolatosan: https://www.telki.hu/index.php/koronavirus

Fel