Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Újabb védőfelszereléseket kapnak a telki háztartások

A március végi akcióhoz hasonlóan április végén ismét védőfelszereléseket juttat el Telki Önkormányzata a helyi háztartásokba.

A szájmaszkot, egy pár szilikon kesztyűt és egy rövid járványügyi tájékoztatót tartalmazó csomagok összeállítását, valamint kézbesítését a Telki Polgári Védelem önkéntesei végzik, védőfelszerelésben, a higiéniai szabályok maximális betartásával.

Az önkéntesek igyekeznek mindenhová becsöngetni, és átadni a csomagot, természetesen betartva az előírásokat. Ahol nincsenek otthon, ott a postaládába teszik bele vagy máshogy oldják meg a célba juttatást. Nem hagynak csomagot a lakatlan, elhagyott, üres, építés alatti ingatlanoknál, üdülőknél.

A csomagok kézbesítése április 24-én indul és várhatóan egy hétig tart. A kiszállító önkéntesek a Telki Polgári Védelem viseletében lesznek és azonosítani tudják magukat. Nem kérnek, nem ajánlanak semmit, nem mennek be az ingatlanba, és nem végeznek sem ellenőrzést, sem fertőtlenítést. Aki esetleg ilyesmivel próbálkozik, az nem a mi emberünk, hanem szélhámos – ha netán ilyet tapasztalnak, bátran hívjanak rendőrt!

A védőeszközökről

Ne feledjék: a biztonság valódi eszköze az otthonmaradás, és a higiéniai, távolságtartási szokások megtartása! A kesztyű és maszk használata jó és fontos, hozzájárul a védelemhez, de nem helyettesíti a kézmosást és a távolságtartást.

A védőeszközöket kidobni szigorúan csak szemetesbe lehet. Kérem, ügyeljenek arra, hogy a maszk levételekor ne érintsék arcukat! A kesztyűt kifordítva vegyék le, és dobják ki, majd szappannal alaposan mossanak kezet!

A kiküldés lezárultát újabb cikkünkben jelezzük majd, és csak azt követően várjuk majd azok jelentkezését, akik a következő egy hétben esetleg nem jutnak hozzá a csomaghoz.


Friss helyi hírek a koronavírus járvánnyal kapcsolatosan: https://www.telki.hu/koronavirus

Fel