Széchenyi2020

hivatal@telki.hu   |    06 26 920 800   |   facebook   |    

Kialakult rend szerint zajlik az idősellátás Telkiben

A rendkívüli járványügyi helyzet miatt Telki már március elején nekilátott az idősellátás megszervezéséhez. A hivatal megkereste a helyben élő 65 év felettieket, és felajánlotta, hogy ha szükségük van rá, az önkormányzat önkéntesei által elvégzi helyettük az élelmiszervásárlást, gyógyszerkiváltást és a postai küldemények átvételét, feladását.

A megkereséskor közel kéttucatnyian jelezték, hogy élnének a felkínált segítséggel, így őket az önkormányzat összekötötte a hivatalos segítőkkel, és azóta már kialakult rendszerben zajlik a folyamat. Az önkéntesek – az előzetesen jelzett – igény esetén hetente két alkalommal állnak idős lakostársaink rendelkezésére, és beszerzik számukra az élelmiszereket, a gyógyszereket és a postai ügyintézést is elvégzik helyettük.

A segítők tevékenységük során maszkot viselnek és betartják az alapvető higiéniai szabályokat. Csak a legszükségesebb időre és a védőtávolságot tartva találkoznak az ellátást igénylőkkel.

Ezúton is megkérjük idősebb honfitársainkat, hogy maradjanak otthon! Amennyiben segítségre van szükségük, forduljanak az önkormányzathoz!

Telki veszélyhelyzeti telefonszám kifejezetten a helyiek számára: 06-70-674-3656

Fontos! A segítők hivatalos önkormányzati megbízólevéllel rendelkeznek, és azzal igazolják magukat. Ne bízzanak meg idegenekben!


Friss helyi hírek a koronavírus járvánnyal kapcsolatosan: https://www.telki.hu/koronavirus

Fel